کشمش یکی از محبوبترین میوههای خشکی محسوب میشود که از خشک کردن انگور به روشهای مختلف تهیه میشود. کشمش حاوی مواد مغذی و ویتامینهای بسیار زیادی است از جمله ویتامین B، ویتامین C، آهن، کلسیم، روی، منیزیم، آنتی اکسیدان و غیره. به همین دلیل است که خواص بسیار زیادی برای سلامتی انسان دارد. به عنوان مثال، مصرف روزانه کشمش برای سلامت پوست و مو، تقویت دندان و لپهها، پیشگیری از کم خونی، تقویت قلب، تنظیم فشار خون، کمک به هضم، درمان یبوست و موارد دیگر توصیه میشود.
با توجه به خواص متنوعی که کشمش برای سلامتی انسان به همراه دارد، استفاده از آن به جای قند و شیرینی بسیار رایج است. با این وجود، برخی از افراد ترجیح میدهند که کشمش را در انواع غذاها و سالادها مصرف کنند. در ادامه، دستور تهیهی چندین سالاد با کشمش که بسیار خوشمزه هستند را ارائه میدهیم.
سالاد کلم و کشمش
سالاد کلم و کشمش یکی از محبوبترین پیش غذاهای ایرانی محسوب میشود. از این سالاد در مهمانیها و جشنهای تولد نیز بسیار استفاده میشود. این سالاد علاوه بر خوشمزه بودن، بسیار مقوی است زیرا دارای هویج، ذرت و گاهی گردو هم میباشد. برای تهیه این سالاد به یک کلم سفید متوسط، نیم پیمانه کشمش، ¼ پیمانه ذرت، هویج و گردو به مقدار لازم نیاز دارید. ترکیب این مواد به کمک سس مایونز یا ماست چکیده، نمک و فلفل فوقالعاده خوشمزه است.
سالاد هویج و کشمش
سالاد هویج و کشمش یکی دیگر از مقویترین و خوشمزهترین انواع سالا با کشمش به شمار میرود. اگر یک بار این سالاد را امتحان کنید، عاشقش خواهید شد. برای تهیهی این سالاد به هویج، کشمش، آب گرم، کمپوت آناناس، سس مایونز و شکر نیاز دارید. ابتدا، باید کشمشها را در آب گرم قرار دهید تا نرم شوند. تکههای آناناس را از کمپوت خارج کنید. هویجهای پوست کنده و خرد شده مخلوط کنید. همچنین، میتوانید هویجها را رنده کنید.
هویج رنده شده، شکر و مایونز را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. و در نهایت، کشمش و آناناس را نیز به آن اضافه نمایید. بهتر است که قبل از خوردن این سالاد، چند ساعتی در یخجال باقی بماند.
سالاد سیب با کشمش و گردو
یکی دیگر از محبوبترین انواع سالاد که با کشمش تهیه میشود، سالاد سیب با کشمش و گردو است که در کمتر از 15 دقیقه تهیه میشود. این سالاد هم میتواند به عنوان پیش غذا و هم به عنوان یک ناهار گیاهی مقوی و خوشمزه مصرف شود. کمتر کسی از طعم شیرین این سالاد خوشش نمیآید. برای تهیه به گردو، پیاز، کرفس، پنیر چدار، سیب و اسفناج نیاز است.
تمامی مواد (اسفناج، کرفس، پیاز قرمز) را به اندازهای که دوست دارید، خرد کنید. سپس، آنها را با گردو و کشمش ترکیب نمایید. برای خوشمزهتر شدن سالاد بهتر است از یک نوع سس مخصوص استفاده کنید. به این منظور، ماست چکیده، مایونز، آبلیمو، نمک و فلفل را با هم ترکیب کنید و روی سالاد بریزید. برای زیبایی میتوانید از چند تکه سیب و همچنین پنیر چدار رنده شده روی سالاد استفاده کرد.