علائم استرس چیست؟

frightened, scared, horror-1172122.jpg

علائم استرس؛ استرس را معمولا به عنوان فشار روانی و یا عاطفی ناشی از شرایط نامساعد تعریف می کنند که اکثر افراد دچار این وضعیت هستند.

فارغ از اینکه اصلا استرس چیست، مطالعات نشان داده است که ۳۳ درصد از بزرگسالان در معرض سطوح بالایی از نگرانی قرار دارند.

نشانه های استرس شدید در افراد با نشانه هایی همراه است که تشخیص آن را راحتر تر می کند.

مقدار کم استرس نه تنها مضر نیست بلکه می تواند مفید هم باشد.

نگرانی و دلهره می تواند به زندگی ما جذابیت و تحرک بخشد و ما را در مقابل تغییرات یاری و حس سازش پذیری را در ما تقویت کند.

استرس این فرصت را برای ما فراهم می آورد تا با خطر مبارزه کنیم، یا از آن بگریزیم، واحد استرس را بر اساس تغییرات شرایط روحی روانی می سنجیم.

اگر استرس از حد مجاز فراتر رود و بر روی هم انباشته شود، بحرانی به وجود می آورد که بر زندگی ما اثر منفی گذاشته و مختل کند باید به فکر درمان بود.

woman, face, bullying-2696408.jpg

سر درد از بارزترین علائم استرس شدید است

طبق تحقیقی که در یک کلینیک پزشکی انجام شد سردرد ناشی از استرس دومین و شایع ترین علت سر درد است.

همچنین نگرانی افراد در طول ماه رابطه مستقیمی با تعداد سردرد افراد در همان ماه دارد.

برخی افراد وقتی در معرض استرس قرار می گیرند مدام صورت خود را لمس می کنند که این کار باعث افزایش باکتری در پوست و ایجاد آکنه می شود.

مطالعات متعددی نیز این فرضیه را که نگرانی زیاد رابطه مستقیمی با اکنه دارد تایید کرده اند.

یکی از این مطالعات که روی ۲۲ نفر قبل و بعد از امتحان انجام شد نشان داد که بعد از امتحان و هنگام اعلام نتایج تعداد بیشتری آکنه مشاهده شده است.

تحقیق دیگری در مورد علایم استرس بالا نیز که روی ۹۴ نوجوان دیگر انجام شد این مساله به ویژه در پسران را تایید کرد.

درست است که تمام شواهد حاکی بر آن است که استرس زیاد در به وجود آمدن آکنه نقش مهمی دارد، اما عوامل دیگری از جمله تغییرات هورمونی، باکتری ها چربی بیش از حد پوست و بسته بودن منفذ پوست نیز تاثیر مهمی در تعداد آکنه ها دارند.

ache, adult, depression-19005.jpg

افزایش وزن

اضطراب شدید در بیشتر افراد موجب پرخوری می‌شود. برخی دیگر نیز در اثر اضطراب شدید دچار بیماری بولیمیا می شوند که نتیجه هر دوی آن‌ها اضافه وزن است. هنگامی که اضطراب و استرس افزایش پیدا می کند، هورمون کورتیزول بیشتری در بدن ترشح می شود.

این هورمون میل شما را به غذاهای ناسالم و سرشار از قند و چربی افزایش می دهد. از سوی دیگر نیز با افزایش استرس میزان سوخت و ساز بدن کاهش می‌یابد. همین امر نیز باعث می شود که چربی بیشتری در بدن شما انباشته شود.

woman, worried, nightmare-3351794.jpg

نگرانی مفرط

یکی از شایع‌ترین علایم استرس و اضطراب، وجود نگرانی مفرط است. نگرانی مرتبط با استرس و اضطراب به رویدادهای ایجادکننده آن مربوط نیست و به طور طبیعی در پاسخ به شرایط عادی و روزمره رخ می‌دهند.

با در نظر گرفتن معیارهای تشخیص علایم استرس و اضطراب فراگیر، این نوع نگرانی باید در بیشتر روزها و حداقل به مدت شش ماه رخ دهد و کنترل آن نیز دشوار باشد تا بتوان آن را از علائم اختلال به شمار آورد.

همچنین این نگرانی‌ها بسیار شدید هستند، و متمرکز شدن و انجام وظایف روزانه را نیز دشوار سازد.

افراد زیر 65 سال بویژه آنهایی که مجرد هستند، وضعیت اقتصادی اجتماعی پائین‌تری دارند و دارای عوامل استرس‌زای زندگی هستند، بیشترین ریسک ابتلای به استرس و اضطراب فراگیر را دارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.